perjantai 22. tammikuuta 2010

Aurinkoon! Eli thaimaalainen katkarapukeitto

Tämän reseptin sai Fakta lomaillessaan muutaman kuukauden ajan Aasiassa. Hyvää ja ehdottomasti vehnätöntä ruokaa! Varoituksena on tosin mainittava, että resepti aiheuttaa vakavia kaukokaipuun oireita... Ohje on kahdelle.

5 dl kana- tai kasvislientä
pussi katkarapuja (tuoreita tai ihan tavallisia pakastealtaasta)
5 sientä
1 limen mehu
4 sitruunaruohon vaalea osa (muutama sentti päästä)
4 revittyä kaffirlimen lehteä
2 rkl kalakastiketta
muutaman sentin pala galang-juurta
3 rkl chilitahnaa
2 tuoretta chiliä
loraus kookoskermaa
korianterinlehtiä revittyinä

Kiehauta liemi kattilassa. Lisää veitsellä murskatut
(eli laita veitsi lappeelleen ja paina ruohoja) ja paloitellut sitruunanruohot, viipaloitu galanga, chilitahna, limelehdet, kalakastike, pilkotut chilit ja anna liemen kiehahtaa uudelleen. Lisää pilkotut sienet ja katkaravut. Lisää hieman lämpöä ja anna keittyä hetki. Siirrä liemi levyltä ja lisää limemehu. Tarjoile revityn korianterin kera.

BANGKOKIN PARAS RAVINTOLA?
Pakko vinkata teille lukijoille maailman parhaasta thai-ravintolasta. Paikka löytyy Bangkokista eli jos kaupunkiin eksyy on tämä must visit -paikka! Fakta ystävineen löysi ravintolan eksymällä ja kysymällä neuvoa ohikulkevilta paikallisilta. Muita turisteja ei paikassa näkynyt ja ravintola onkin "pelkkä" avohuone kadun seinässä. Ravintolan nimi oli luultavasti "55" (tai mahdollisesti 57 tai 59) ja se löytyy Sukhumvit Roadilta, Soi 38 ja Soi 61 väliltä. Jos kävelet Soi 38:n kohdalta Soi 61:lle, löydät ravintolan kadun vasemmalta puolelta. Toivotaan, että paikka on vielä pystyssä. Oli nimittäin sen verran hyvää ruokaa! Jos et pääse Bangkokiin asti voit nauttia erinomaisesta thaimaalaisesta myös Kalliossa sijaitsevassa Lemon Grass -ravintolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti