sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Helppo kermapasta

Tämä ateria syntyi jääkaapista löytyneistä aineksista ja todisti, että kaapinpohjaruoka on hyvää! Helppo, nopea ja superkermainen. Kannattaa kokeilla vaikkapa kiireisinä arki-iltoina tai väsyneinä sunnuntai-iltapäivinä... Ohje on yhteen suureen annokseen.

1/2 purkki luomukermaa
puolikkaan raastettua sitruunankuorta
iso kourallinen raastettua parmesaania
kourallinen tuoretta persiljaa
pilkottu valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
tagliatellea

Pilko tai raasta valkosipuli ja silppua persilja. Raasta juusto. Keitä tagliatelle kypsäksi, kaada vesi pois. Lisää joukkoon kerma ja muut ainekset. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nauti!

TAGLIATELLEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ
Legendan mukaan tagliatelle-pastan keksi vuonna 1487 italialainen hovikokki, joka sai inspiraation pastan muotoon Bolognan silloisen lordin, Annibali Il Bentivoglion, morsiamen hääkampauksesta. Alunperin pastalaatua nautittiinkin yläluokan pidoissa hopealautasilta, mutta myöhemmin kyseisestä pastasta on tullut tavallisen kansan ruokaa. Koska tagliatelle tehdään yleensä tuorepastasta (me tosin käytimme kuivattua), sopii se erinomaisesti paksujen kastikkeiden seuralaiseksi. Kuuluisin tagliatellen kanssa nautittava kastike on Bolognese, josta myös meillä on oma (ja erinomainen) versiomme. Kannattaa kokeilla - tagliatellen kanssa tai ilman!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti