perjantai 23. heinäkuuta 2010

Briesalaatti balsamicosipulilla

Kuka ehtii kesällä kokkailla? Varsinkaan näillä ilmoilla ei jaksa kyökissä kyykkiä minuuttiakaan pidempään. Onneksi hyvä salaatti toimii aina ja valmistuu nopeasti. Brie ja balsamicossa uitettu sipulit toimivat mainiosti yhdessä.

1 pkt luomubrieta
punasipulia
hunajaa
suolaa
pippuria
balsamicoa
salaattia
kurkkua
paprikaa
retiisejä
varsiselleriä

Viipaloi sipuli ja laita kulhoon. Lisää 1-2dl balsamicoa, iso loraus hunajaa, suolaa ja pippuria. Sekoita ja anna maustua 20 minuuttia tai kauemmin. Pilko salaatti, kurkku, paprika ja varsiselleri. Viipaloi retiisit ja sekoita joukkoon. Viipaloi brie ja tarjoile salaatin sekä balsamicosipuleiden kera.

A BRIE(F) HISTORY
Yllätys, yllätys brien historia alkaa ranskalaiselta Brien alueelta ja ensimmäinen kirjattu merkintä juustosta löytyy jo vuodelta 774. Briehen liittyy monia kiinnostavia legendoja, juoruja ja huhuja. Eräs niistä liittyy Ranskan kuningas Louis XVI:hin, joka tarinan mukaan halusi viimeisenä tekonaan maistaa brie-juustoa. Toinen tarina liittyy Wienin kongressiin ja vuoteen 1814. Kongressin aikana eri maiden edustajien kesken syntyi riitaa siitä, millä maalla on paras juusto. Koska väittely ei johtanut yhteisymmärrykseen sai ranskalainen herra Talleyrand loistoidean: pistetään juustot testiin ja äänestetään parasta! Idea oli Ranskan kannalta toimiva, sillä maa voitti kuin voittikin kyseisen kilpailun - brie-juustolla totta kai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti