lauantai 31. heinäkuuta 2010

Mozzarellaa ja granaattiomenaa

Söimme Italiassa uskomattoman hyviä viikunoita mozzarellalla ja mintulla. Kotona tuoreet viikunat ovat kiven alla, joten kokeilimme samaa reseptiä granaattiomenan kanssa. Oli hyvää, mutta kokeilkaapa myös niiden viikunoiden kera!

1 buffalomozzarella
1 granaattiomena
tuoretta minttua
oliiviöljyä

Kaavi granaattiomesta siemenet ulos. Revi mozzarella ja laita lautasille. Heitä päälle granaattiomenan siemenet, tuoretta minttua ja kaada päälle loraus hyvää oliiviöljyä.

GRANAATTIOMENAN HISTORIAA

Kiinasta kotoisin oleva granaattiomena on yksi maailman vanhimmista käyttöhedelmistä. Antiikin Roomassa hedelmää ei käytetty vain ruokana vaan sen kuoria hyödynnettiin muun muassa nahan värjäämiseen. Renessanssin aikaan halki leikatun granaattiomenan kuvio päätyi sen sijaan useiden kankaiden koristeeksi.
Herkullinen hedelmä on valloittanut myös kirjallisuuden puolella, sillä
muun muassa Shakespeare kuvaili teksteissään granaattiomenan hyveitä. Taideväen lisäksi hedelmä on miellyttänyt myös valtaa pitäviä: Iso-Britannian ensimmäisen granaattiomenapuun istutti Kuningas Henry VIII - ehkäpä hedelmän verenpunainen väri miellytti vaimojaan liukuhihnalla mestauttanutta kuningasta...

1 kommentti:

  1. Oh, pitääkin kokeilla! Niin simppeliä ja niin kaunista. ...varsinkin kun tähänkin tulee minttua! On meinaan ollut valloilla viime aikoina pienoinen minttuvillitys.. :D

    VastaaPoista