maanantai 17. elokuuta 2009

Flow-festivaali: luomua ja kuohua


Flow-festivaalin toinen päivä alkoi loistavan puistopiknikin jälkeisissä hilpeissä tunnelmissa. Alueelle päästyämme päälavalla ihastutti mahtava Hypnotic Brass Ensemble, jonka villit rytmit saivat tanssijalan vipattamaan. Keikan jälkeistä nestehukkaa päätimmekin korjata Lansonin shamppanjabaarissa, jossa nautimme festivaalikuohuvat hyvässä seurassa.


Nestemäisten elämysten jälkeen oli pakko saada jo perjantaina maisteltua laadukasta festariruokaa. Tällä kertaa suuntasimme kulkumme kohti Makutakuun ruokatiskiä, jonka palvelu toimi jonoista huolimatta moitteettomasti. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme maistamaan monien muiden tavoin luomulammaspastaa, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Liha oli "kastikkeessa" mureaa ja pasta sopivan kypsynyttä. Jäimmekin ihmettelemään miten 12 000 kävijän festivaaleilla pasta onnistutaan keittämään oikein, mutta työpaikkaruokaloissa spaghetti on poikkeuksetta ylikypsynyttä mössöä...


Festivaali-ilta jatkui riehakkaana pasta-annoksen voimin ja lauantain keikkaelämyksiin lukeutui White Lies, Juan MacLean ja hetki diskokuningatar Grace Jonesia. Ystävien hehkuttaman Jonesin keikka jäi
meillä kuitenkin lyhyeksi, sillä toinen bloggaajista vietti keikan aikana viskihetkeä Hansaterminaalin takapihoilla ja toinen juorusi viimeisimmät kuulumiset ystävänsä kanssa Diesel U:Music-huoneessa. Mutta kuten eräs ystävämme viisaasti totesi, Flow on mielentila joka ei rajoitu festivaalialueen sisäpuolelle.


Lauantain viimeisen aterian haimme Groteskin ruokatiskiltä, josta mukaamme lähtivät herkulliset chorizo-leivät. Puolenyön aikaan nautittu leipä oli täytetty ihanan kypsillä tomaateilla ja mausteisella chorizo-leikkeellä, mutta 8€ hinta hyvin yksinkertaisesta annoksesta oli mielestämme muutaman euron liikaa...


Negatiivista palautetta saimme Raku Ya:n "sushiannoksesta", jota kritisoitiin niin festivaalialueella kuin blogikommenteissa. 13€ annos sisälsi annoksen herne-maissi-paprikasekoituksella maustettua riisiä ja muutaman lohipalan. Surullisena muistelin muutama vuosi sitten Flow'ssa toiminutta Kabuki-ravintolan sushikojua, josta sai oikeaa ja erinomaista sushia. Täytyykin toivoa, että ensi vuonna Raku Ya petraa tarjoiluaan tai ravintoloitsija vaihdetaan toiseen, sillä sushi on ollut piristävä lisä aiempien Flow-vuosien tarjontaan.


Pienistä pettymyksistä huolimatta Flow osoittautui jälleen kerran mahtavaksi kaupunkifestivaaliksi – iso kiitos siis järjestäjille! Fakta & Farfalle kiittää niin musiikkia, tunnelmaa kuin laajaa ruokatarjontaa, mutta mitä mieltä ovat lukijat? Maistuiko ruoka vai jäittekö kaipaamaan paellaa ja lihakeittoa?

P.S. Ihania fiiliskuvia Flow'sta löytyy From Diana, with love -blogista. Käykää kurkkimassa!

5 kommenttia:

 1. Mä sain samaisesta lammaspastasta tuiman ruokamyrkytyksen lauantaiyönä/sunnuntaiaamuna. Pasta oli hyvää juu, mutta liha ei kauttaaltaan läpikypsää. Ehkä se muutaman minuutin odottelu oli sitten noissa olosuhteissa liikaa (täydet lautaset odottelivat ostajiaan tiskin takaisella pöydällä).

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Hitto, meillä kävi siis hyvä tuuri sillä ainut mikä vei voimia seuraavana päivänä oli aamuyöhön kestäneet jatkot ;) Tosta kannattaa varmaan laittaa palautetta ravintoloitsijalle :/

  VastaaPoista
 3. Henkilökohtaisesti lammaspasta oli pettymys, kun hintaa oli kuitenkin lätkäisty se kymmenen euroa. Liha oli kyllä mureaa ja pasta al dente - mistä ehdottomasti propsit - mutta mielestäni annos olisi kaivannut jonkinlaista kastiketta. Nyt makuelämys jäi vähän valjuksi, kun annos koostui vain taiten keitetystä pastasta, laatulihasta ja vedestä. Noin niin kuin kärjistetysti ilmaistuna, totta kai.

  VastaaPoista
 4. Lautasellinen lihasoppaa femmalla ei olisi yhtään hassumpi vaihtoehto kalliille "herkuille".. Ensi vuodeksi soppatykki lavatanssien kylkeen!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1: Hinnasta olet kyllä oikeassa, ehkä se 8€ olisi ollut annokselle sopivampi. Mut ainakin pasta oli tosiaan al dente :D

  Anonyymi2: Olen muuten täysin samaa mieltä siitä, että festarit kaipaisivat edes yhtä 5€ annosta, nyt halvin taisi olla sen 8€, joka on leivästä tai 4 rapupuikosta(!) liikaa. Kannattaa muuten antaa tosta palautetta, itse laitoin Flow'n sivuilta löytyvään yleisökyselyyn:

  http://spreadsheets.google.com/embeddedform?key=0AlBYLiuEC-0KdDZqaGJUaEEyd0tITWplSjhSbFBsSlE

  VastaaPoista