perjantai 28. elokuuta 2009

Porkkanakakku-cupcake





















Tämä resepti on Exclusively Food -sivustolta, jota voi suositella muutenkin lämpimästi. Todella hyvä ja helppo resepti!

1,7 dl jauhoja
1,75 dl hienosokeria
3/4t tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua kanelia
n. 0,7 dl murskattuja pekaanipähkinöitä (tämä tosin puuttui allergian takia meidän kakuista)
0,84 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1/4 tl vaniljasokeria
80g hienoksi raastettua porkkanaa
62 g valutettua, murskattua ananasta
(tuoreita mansikoita koristeluun)

Tuorejuustokuorrute:


60 g tuorejuustoa (Philadelphia)

30 g sulatettua voita
2,5 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Lämmitä uuni 180C. Laita muffinivuokaan paperisia muffinivuokia (jos et omista peltistä tai silikonista muffinivuokaa, käytä useampaa paperista - näin vältät muffinien leviämisen). Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja pähkinät isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, kananmuna, raastettu porkkana ja murskattu ananas. Lisää porkkanaseos kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin.
Täytä muffinivuoat seoksella noin puoleen väliin ja paista uunissa noin 20-24 minuttia. Poista vuoka uunista ja anna kakkujen kylmetä noin viisi minuuttia. Ota kakut pois ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen levittämistä.

Kun kakut on täysin jäähtyneet voit tehdä kuorrutteen. Sekoita tuorejuusto ja sulanut voi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja puolet tomusokerista, sekoita hyvin. Lisää loput tomusokerista ja vatkaa seos hyvin. Valele cupcaket seoksella ja koristele tuoreilla mansikoilla.

VÄRIFAKTAA PORKKANASTA
Porkkana eli
Daucus carota on juures, jota alunperin viljeltiin purppuranpunaisena, keltaisena ja valkoisena. Oranssi porkkana on kasvijalostuksen aikaansaannos 1700-luvulta. Kuumilla alueilla keltaista ja punaista porkkaanaa viljellään edelleen, mutta eri värivaihtoehdot ovat mahdollisia myös kotiviljelijöiden ruokapöydissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti