maanantai 10. elokuuta 2009

Lammasmakkarapasta


Tämä ohje on Nigel Slaterin ja löytyy ainakin Food & Wine -lehden verkkosivuilta. Kyseistä sivustoa suosittelemme lämpimästi, sillä sieltä löytyy tuhansittain hyviä reseptejä. Resepti on kolmelle, hyvin nälkäiselle syöjälle. Käytimme italialaisen makkaran sijaan mausteista lammasmakkaraa, joka toimi erinomaisesti tässä reseptissä.

1 paketti simpukkapastaa
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
3 isoa ruokalusikallista siemensinappia
4 pitkää lammasmakkaraa/mausteista italialaista makkaraa
n.1,5 dl kuppia valkoviiniä
n. 1,5 dl kermaa
muutama kuivattu chili (murskana)
2 dl ohueksi siivuiksi leikattua basilikaa

Laita pastakattilaan vesi kiehumaan. Leikkaa makkaroiden kärki ja purista lihapalleroita makkarakuoresta ulos. Laita pasta kiehumaan ja keitä al denteksi. Pastan kiehuessa kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista makkarapaloja noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kypsyä toiset 5 minuuttia. Lisää kerma, sinappi,murskattu chili ja anna hautua muutama minuutti. Poista kastikekattila liedeltä, lisää keitetty pasta ja basilika. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.

TOTUUDEN SIEMEN
Tässäkin ohjeessa käytetty sinappi tehdään sinapinsiemenistä, joita on käytetty mausteena jo yli 2000 vuotta. Sinapinsiemenet liittyvät paitsi maustamiseen myös Gautama Buddhan tarinaan. Legendan mukaan ainoan poikansa menettänyt äiti vei pojan ruumiin Buddhan eteen parannusta varten. Viisas Buddha käski naisen tuomaan parannusta varten sinapinsiemeniä sellaiselta perheeltä, joka ei ole menettänyt lasta, aviomiestä, vanhempia tai ystävää. Aikansa etsittyään nainen tajusi, ettei löydä perhettä joka ei olisi kohdannut kuolemaa. Oivalluksensa myötä nainen myös ymmärtää, että kaikki kohtaavat kuolemaa eikä hän voi olla surussaan itsekäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti