torstai 13. elokuuta 2009

Pastaa & artisokansydämiä


Tämä ohje on saanut inspiraatiota Aglio & Olio -pastakirjan resepteistä. Kuten aiemmin totesimme, kirja innostaa kokeilemaan ja kehittelemään myös omia reseptejä!

1 prk artisokansydämiä suolaliemessä
1 sitruunan kuori
kourallinen tuoretta persiljaa
oliiviöljyä
1 tlk Mutti -tomaattimurskaa.
penneä

Ota artisokansydämet pois suolaliemestä ja marinoi niitä raastetun sitruunankuoren, silputun persiljan ja oliiviöljyn kanssa parista tunnista puoleen päivään. Kaada pahimmat oliiviöljyt pois marinadista ja paista artisokkia hetki pannulla. Lisää pannulle tomaattimurska, anna hautua hetki ja tarjoile pennepastan kera.

RIKOLLISEN HYVÄÄ
Artisokan epäilleen levinneen Eurooppaan Pohjois-Afrikasta, mutta mielenkiintoisimman artisokkatarinan juuret juontavat pieneen sisilialaiseen kylään nimeltä Corleone. Vuonna 1889 kylässä syntyi pieni poika nimeltä Ciro Terranova, joka muutti Yhdysvaltoihin perheensä kanssa vuonna 1892. Vuosien jälkeen pikku-Ciroa ei tunnettu enää alkuperäisellä nimellään vaan aikuiseksi kasvanutta miestä nimitettiin Artisokkakuninkaaksi. Nimitys ei kuitenkaan imarrellut Ciron viherpeukalotaitoja vaan viittasi Terranovan voittoisaan artsokkien myyntiin, joka perustui kaupungin muiden vihannesmyyjien pelotteluun. 1900-luvulla Ciro oli nimittäin osa raakuudestaan tunnettua Morellon mafiaperhettä, jota harva kaupunkilainen uskalsi vastustaa. Oman loppunsa Artisokkakuningas koki kuitenkin jo vuonna 1938, vain 49-vuotiaana.

2 kommenttia:

  1. Hei, päädyin kommenttinne perusteella blogiinne ja täällähän on mahtavia herkkuja :) Varsinkin tämä pasta, oih, pakko testata mitä pikimmiten! Ja Mutti on kyllä säilyketomaattituotteiden parasta antia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jytis! Kannattaa ehdottomasti testata, oli tosi raikas pasta :) Tulossa myöhemmin postaus "lempituotteistamme", joihin kuuluu ehdottomasti myös Mutti!

    VastaaPoista